Visst känns det tråkigt med en fryst matlåda eller med nudlar? här är tipsen till dig som vill hitta bra men billiga maträtter. Det finns inget bättre än hemlagad god men billig mat, här har du två tips till bra måltider för dig som vill ha koll på pengarna.

Pasta i mild blomkålssås med bacon (2 portioner)

http://www.tasteline.com/recept/pasta-i-mild-blomkalssas-med-grona-artor-och-bacon/

Blomkålssås                                              

  • 0,25 st blomkål                                       
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1,5 tsk olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 kruka dill
  • 50 gram matlagningsyoghurt

Tillbehör

  • 2 hekto spaghetti
  • 1 paket bacon
  • 125 gram gröna ärtor, tinade
  1. Skölj och dela blomkålen till mindre bitar, skala och grovhacka vitlöken. Fräs i en kastrull med lite olja. Tillsätt salt, peppar och mjölk och låt sjuda under lock i 10 minuter, eller tills blomkålen är mjuk.
  2. Koka pastan enligt de anvisningar som finns på förpackningen.
  3. Skär baconen i mindre strimlor och fräs den i en panna utan fett tills den blir knaprig.
  4. Mixa blomkålen i en mixer eller med hjälp av en stavmixer tills den blir till en slät sås. Skölj och finhacka dillen och tillsätt till såsen. yoghurten vänder du ned och rör om ordentligt.
  5. Sila bort pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Tillsätt ärtor och låt de bli varma, lägg upp på en tallrik och toppa med bacon.

Pris per portion: 14 kr

Tortellini i krämig crème fraiche och fetaoströra med spenat och alternativt soltorkade tomater (ca 3 portioner)

  • 250 gram färsk tortellini
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 gram fetaost
  • 60 gram färsk spenat
  • Alternativt ca 40 gram soltorkade tomater utan spad
  • Salt och peppar efter behag

 

  1. Koka pasta enligt instruktionerna som finns på förpackningen.
  2. Slå bort pasta vattnet när tortellinin har kokat klart men ställ tillbaka tortellinin på plattan sätt på låg-medel temperatur.
  3. Tillsätt crème fraiche till tortellinin och smula ner fetaost.Rör om och låt värmas tills krämigt och tillsätt sedan spenat och de soltorkade tomater om så önskas.
  4. Krydda efter behag med salt och peppar men tänk på att fetaosten och de soltorkade tomaterna bidrar men sälta. Lägg upp på en tallrik och du kan toppa med lite extra spenat om du vill och sedan är det bara att servera.

Rätten klarar sig i kylen ett par dagar så det är bara att värma på i mikro eller kastrull om det blir över eller matlådor.

Pris per portion: ca 20 kr